spotlight-album-2016

Voor de 33ste week van De Leeuwenkuil in 2017 is het Spotlight Album gemaakt door Wouter Hamel. Deze zanger heeft een nieuw studio album gemaakt met Amaury als titel en bevat 10 tracks, waarvan je er vijf gaat horen in de show.

.



Jan van der Plas bespreekt het album op de website van OOR. Jij kunt gaan horen of je het met hem eens bent, in De Leeuwenkuil.

Wouter Hamel is een van die Nederlandse artiesten die het over de grens minstens zo goed doen als in ons land. Hier brak hij in 2010 door met het album Nobody’s Tune, bekroond met platina.

Sindsdien is de op het drielandenpunt tussen pop, soul en jazz opererende Hamel ook in Duitsland en Zuid-Oost-Azië uitgegroeid tot een household name en heeft hij zich op natuurlijke wijze ontwikkeld in de richting van de verzorgde AOR en blue-eyed soul waar decennia eerder Hall & Oates, Steely Dan en New Radicals naam mee maakten.

Daarbij is Hamel zeker geen epigoon, zijn muziek is eerder een eigentijdse voortzetting van een genre. Na het jazzy Lohengrin en het wat experimenteler Pompadour klinkt Amaury fris en toegankelijk, ja, zelfs lekker gelikt. Het is een echte pianoplaat, de meeste liedjes lijken erop geschreven. Veel in zestienden repeterende akkoorden geven liedjes als Stray Cat, Hey Now en Lucky Day een zomerse luchtigheid. Shackled is een fraai staaltje a capella mooizingen. En als aan het eind van de plaat alle bars in de stad zijn gesloten, is het geen koude winternacht maar eerder een zwoele zonsopgang waarin je beland.

Categorieën: Spotlight Album

1 reactie

Ron van der Struif · 13 augustus 2017 op 10:16

Ik heb het album gehoord, goed album

Gesloten voor reacties.